mandag den 18. december 2017

Søg kurser i Plan2Learn

I Plan2learn er der flere forskellige muligheder for at søge de kurser, der er relevante for netop dig!

Søgefelt, Filter eller tags
Startbilledet.  Brug søgefeltet eller log ind for mere præcis søgning
Hvis du skriver et søgeord i søgefeltet på forsiden af kataloget søger du ned i titel, kursusbeskrivelser og tags (søgeord).

Du kan også benytte filteret ude til venstre (se skærmprint), men dette forudsætter, at administrator på kurset har benyttet tags optimalt, da du ellers ikke vil få særlige mange kurser frem, hvis du klikker på et emne.




Man kan også klikke på de enkelte tags der fremkommer under søgeresultaterne, fx. "alle ansatte i Region Midtjylland" (se skærmprint) og ad den vej komme til yderligere kurser, der er tagget med samme søgeord.

Log på Plan2learn før du søger
Det er en fordel at være logget på, når du søger kurser, da du herved kommer ind i medarbejderkataloget, hvor du ser de kurser der primært er for ansatte i RM. Når man ikke er logget på ser man de kurser, der udbydes til alle, så hvis nu kurset kun er for ansatte, så vil du ikke kunne søge det frem, hvis administrator har valgt at det kun skal vises i medarbejderkataloget.

Fanen Aktiviteter for mig
Fanen aktiviteter for mig er beregnet til kurser, som er målrettet direkte til den enkelte medarbejder. Dvs. kontormus får vist en type kurser, f.eks. sagsbehandlings- eller it-kurser. Fanen vises kun når man er logget på Plan2learn.

Målgruppemodulet der sørger for dette, er et nyt modul vi fik i foråret, så det er endnu begrænset, hvor mange der kender til det og benytter sig af det. Og vi har den udfordring, at vi ikke kan ramme alle faggrupper endnu, men bedst kan ramme organisatorisk, dvs. afdelingsvist, alt efter hvordan man er organiseret.

Markedspladser
Endvidere er der forskellige markedspladser for de enkelte enheder, der vises, når man er logget på. De ses ved at kigge på dropdown listen/pilen under "aktuelt katalog" lige over søgefeltet. En markedsplads giver udbyder mulighed for at samle sine kurser et sted, så det giver bedre overblik for den, der søger. Alle kurser der udbydes på markedspladsen, bliver også udbudt i det store Region Midtjyllands katalog.

Hvorfor kan jeg ikke finde kurset?
Det handler meget om, hvordan de administratorer, der opretter kurserne, sætter søgeord på, der kan hjælpe med søgningen, eller så vidt det er muligt sætter en målgruppe på. Eller hvilke overskrifter de benytter – det kan jo være, du kalder kurset et og kursusansvarlig kalder det noget andet. Så prøv evt. at søge med forskellige ord eller søg på faggruppe.

Kalendervisning/listevisning alfabetisk
Der er desuden mulighed for at vælge visning efter datoer, hvis man ønsker dette, man skal dog lige huske at fravælge e-læringskurser, da de ellers vil fylde det meste. Denne visning vælges til højre i skærmbilledet efter "hjælp og info" fanen.

Ny katalogforside og optimering af søgemaskine
Hvis du forsat synes det er lidt svært at finde de relevante kurser så fat mod! Leverandøren bag plan2learn er i gang med at lave en ny katalogforside, som forventeligt kommer i løbet af 2018. Denne bliver mere som vi kender det fra når man f.eks. søger på flyrejser, og i den forbindelse vil søgemaskinen også blive optimeret.



torsdag den 14. december 2017

MidtRum er kommet ud over rampen

En af de digitale nyheder i 2017 er etableringen af MidtRum, som er et sikkert, webbaseret samarbejdsrum – der er supporteret af vores in-house Web Team - webteam@stab.rm.dk

 MidtRum
http://midtrum.rm.dk/
MidtRum kan mange ting. Først og fremmest kan man bruge det til at debattere ("chatte"), dele dokumenter, filer og andre informationer, også med eksterne parter. Dernæst er det en sikker løsning og der er fine muligheder for at strukturere sit arbejde. MidtRum har også god plads til store filer, billeder og video. Og så kan det arkiveres (naturligvis i ESDH), når opgaven er slut.

Regional udvikling så mulighederne i MidtRum, da bevillingen fra EU til projektet C2C CC (Coast to Coast Climate Challenge www.c2ccc.eu ) dumpede ned i indbakken. Projekter fra EU kræver benhård styring og her har MidtRum vist sig som et velegnet arbejdsredskab.

Når man skal holde styr på 31 partnere, primært eksterne, som arbejder på 24 delprojekter, kan man forestille sig hvor kompleks styringen er, og i Regional Udvikling har man med webteamets hjælp tænkt sig godt om og lagt strukturen for projektet i MidtRum fast fra starten. Strukturen er også forberedt på projekts 6-årige levetid og på EU's rapporteringskrav.

MidtRum benyttes også til informations- og vidensdeling i Regional Udvikling til bl.a. processen omkring udarbejdelsen af en ny Vækst- og Udviklingsstrategi. I forbindelse med dette arbejde er alle medarbejdere i Regional Udvikling blevet inviteret ind i MidtRum og når en ny medarbejder tiltræder, så er tilmeldingen til Midtrum en del af proceduren. Så er det nemlig nemt at tilknytte medarbejderne til de samarbejdsrum – kaldet arbejdsgrupper - som er relevante for de enkelte.

I MidtRum er der mange muligheder for at opbygge en struktur, der hurtigt giver overblik over, om det er åbne eller lukkede rum. Det kan farvekoder for eksempel hjælpe med. Navngivning og påhæftelse af symboler kan også anvendes, så rækkefølgen giver mening, når der er mange arbejdsgrupper i et projekt.

En ikke uvæsentlig fordel ved at anvende MidtRum er, at man undgår mange overflødige mails, og at man kan versionsstyre og dele dokumenter. Supportfunktionen ligger i selve programmet, så det er let at skrive til MidtRum Support, hvis man støder på en forhindring.

Der er desværre ikke en integration fra MidtRum til ESDH, som jo er regionens primære sagsbehandlingssystem. Men det er let at oprette identiske hierarkier i såvel MidtRum som ESDH samt et drev i stifinder. På den måde kan f.eks. filer fra en ekstern partner let lægges på drevet, journaliseres i ESDH og lægges i MidtRum.

Da Digital Forvaltning og Intern Service havde været på afdelingsseminar blev der oprettet et MidtRum, hvor film fra dagen og andet ikke helt fagligt som f.eks. billeder af eftermiddagens kage blev delt.



Region Midtjyllands primære sagsbehandlingsværktøj er ESDH, men i MidtRum har vi nu et supplement, som gør det lettere og mere sikkert at dele informationer og dokumenter med såvel andre afdelinger i Region Midtjylland, som eksterne parter og vi kan kun opfordre til at prøve mulighederne af. 


onsdag den 29. november 2017

Intranet i Region Midtjylland

Du ved nok allerede, at vi har et intranet i Region Midtjylland, der udelukkede gælder internt for vores organisation. Det er det, du kommer ind på, når du åbner din browser.

Men får du brugt intranettet til hverdag? Og ved du egentlig, hvad du kan bruge det til?

– Måske ikke helt, og derfor fortæller dette blogindlæg kort om lige netop det.  

Intranettet fungerer som et sted, hvor vi internt kan dele informationer, dokumenter og tjenester på tværs af hele vores organisation eller afdeling. Det er altså et sted, som er med til at samle vores ellers geografisk spredte organisation og kontorerne i afdelingen.

Vidste du, at du på intranettet også har din helt egen side? Her kan du lave genveje, benytte abonnementsfunktioner, med mere. Denne "Min side" kommer der snart meget mere om.

På domænet www.intranet.rm.dk, finder du det overordnede Koncern-intranet. Herunder kan du også finde flere forskellige intranet, som gælder internt for de forskellige afdelinger, stabe, driftsfunktioner, fællesfunktioner og hospitalsenheder. Derfor har vi i Regionssekretariatet også vores eget intranet www.sekretariatet.intra.rm.dk. Læs mere om de to intranet herunder.

   
Koncern-intranet
Dette er indgangen til Region Midtjyllands interne digitale fællesskab på tværs af hele organi-sationen. Her kan du finde interne nyheder, aktuelle informationer og få overblik over, hvad der sker i mediebilledet. Det er også her, du blandt andet kan finde vej til billedarkiv, support og skabeloner, ligesom du også kan tilgå Plan2Learn og Feriefonden.

Derudover kan du finde informationer om/fra Direktionen og alle de administrative mødefora. Og så kan du læse om de mange forskellige afdelinger i Regionshusene.

På Koncern-intranettet finder du altså oplysninger om og redskaber til arbejdsforhold, der vedrører alt lige fra personale og it til indkøb, økonomi og kommunikation med mere.

Regionssekretariatets intranet – snart med digital virksomhedsplan
På samme måde som Koncern-intranettet er Regionssekretariatets intranet et internt digitalt fællesskab. Det gælder dog kun for afdelingens fire kontorer.

Her kan du blandt andet finde informationer om interne arbejdsgange, it-udstyr, befordring, kageordning, EAN-numre, eller hvad du gør, hvis du bliver syg, og meget mere. Ellers kan du læse om afdelingens mission, vision og værdier, ligesom du kan finde oplysninger om de medarbejdere og opgaver, der er i kontorene.

Som noget nyt skal vi ikke længere lave en årlig virksomhedsplan til print. Vi skal i stedet bruge Regionssekretariatets intranet til løbende at gøre status på og fortælle om vores arbejdsopgaver og (forbedrings)projekter. På den måde får vi skabt en mere dynamisk tilgang til at videndele på tværs og få større indsigt i kontorerne i afdelingen. 

onsdag den 22. november 2017

Her er dit liv - digitalt set


Målet med borger.dk er dels en bedre digital kommunikation mellem det offentlige og borgerne og dels at give borgerne et bedre overblik over deres sager og ydelser i bred forstand. Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står for udvikling og drift af siden.

Borger.dk indeholder tekster og selvbetjening inden for 18 overordnede emner:

  • Familie og børn
  • Skole og uddannelse
  • Sundhed og sygdom
  • Ældre
  • Handicap
  • Arbejde, dagpenge, ferie
  • Økonomi, skat, SU
  • Pension og efterløn
  • Bolig og flytning
  • Miljø og energi
  • Transport, trafik, rejser
  • Danskere i udlandet
  • Udlændinge i Danmark
  • Samfund og rettigheder
  • Politi, retsvæsen, forsvar
  • Kultur og fritid
  • Internet og sikkerhed
Her kan du læse om alt fra abort til årsopgørelse, og hvordan det håndteres i det offentlige. Det spænder fra gode råd om sikker pc-brug over link til Vejdirektoratets side om vintertrafik  til selvbetjeningsmuligheder som rotteanmeldelser, oprettelse af livstestatmente og ændring af Nemkonto.

Log in

Hvis du logger ind (med NemID), får du adgang til Min Side og dermed nogle af de oplysninger, som det offentlige har om dig fra forskellige offentlige systemer og registre. Nogle oplysninger og selvbetjeningsmuligheder er kommunespecifikke og derfor vil der være forskel på, hvad man kan se og få adgang til, alt efter hvilken kommune man bor i.

Men de fleste informationer og funktioner angår os alle som borgere i Danmark, og en tur rundt på siderne kan give inspiration og et puf til at se på ting, som man måske burde have tjekket op på eller fået ordnet for længe siden.

Bliv donor

Det er også på borger.dk, du kan finde vej til tilmelding til blod- eller organdonation.
Information og selvbetjeningsløsninger finder du under Sundhed og sygdom.


Reklamer, nej tak

Er du f.eks. træt af at blive ringet op af ivrige sælgere? Så kom på Robinsonlisten - opkaldt efter Robinson Crusoe, ham på den øde ø, der sikkert slap for uønskede henvendelser i markedsføringsøjemed.
Få det gjort her: https://www.borger.dk/bolig-og-flytning/Beskyttelse-mod-reklamer/Robinsonlisten-markedsfoeringsbeskyttelse


Find rundt

På grund af de mange emner og den megen information kan borger.dk umiddelbart virke uoverskuelig, men søgefunktionen virker godt og giver relevante og gennemskuelige resultater.
Desuden kan man i søgeresultatet afgrænse til information om emnet (Læs om) eller henvisning til selvbetjeningsløsninger.





borger.dk giver desuden adgang til e-boks.dk og Sundhedsjournalen, som vi tidligere har omtalt her på bloggen.



tirsdag den 7. november 2017

På kursus i formidling

Plan2learn – regionens katalog over interne kurser – har et imponerende udvalg af kurser, der handler om god præsentation og formidling – både mundtligt og skriftligt – og nogle af redskaberne til det (PowerPoint/Libre Office Impress og Draw).

Her har vi samlet en oversigt over kurserne. Se om nogle af dem ikke kunne være relevante for dig.
Enkelte har pt. ingen fastsat kursusdato, men husk at du kan sætte Agenten til at give dig et praj, når kurset bliver udbudt –aktiver den nederst på den enkelte kursusbeskrivelse.



Den gode, visuelle præsentation – koncernuddannelsen
Sætter du skriftstørrelsen ned i din præsentation så al teksten kan være der? Eller er du i tvivl om, hvilke ord du skal tage med på dine slides?
Lær hvordan du præsenterer dit indhold, så du fanger tilhørernes opmærksomhed og hjælper dem til at forstå dine pointer.


Brænd igennem 1
Budskab, krop, stemme og udstråling. Få styr på både tekst og performance, når du holder oplæg og tager ordet.
Brænd Igennem 1 er et kursus for personer, der ønsker at formulere og formidle mundtlige budskaber med gennemslagskraft.


Brænd igennem 2, opfølgning
Arbejd videre med at styrke dit budskab og din performance
Du er kommet i gang med at skrive og performe oplæg, der engagerer og motiverer publikum. Nu vil du gerne helt ud over scenekanten og forbedre og finpudse indhold og form.
På Brænd Igennem 2 arbejder vi videre med værktøjerne fra Brænd Igennem 1. Samtidig får du nye værktøjer og mulighed for at fordybe dig og arbejde med dine udfordringer.


Bevar din stemme – kursus for professionelle stemmebrugere
Har du brug for din stemme for at kunne udfylde dit arbejde? Så er kurset "Bevar din stemme" noget for dig.


Få dit budskab ud over rampen - et grundkursus i skriftlig kommunikation og layout
Mange ansatte udarbejder fra tid til anden små pjecer, patientinformation, nyhedsbreve, flyers og andet informationsmateriale til brug for kolleger, patienter, pårørende og andre.
Desværre er det ikke altid, at man rammer målgruppen og at informationen virker efter hensigten. Men det er der råd for.


Skriv Bedre – Koncernuddannelsen
Lær hvordan du skriver i et klart og præcist sprog, som rammer din målgruppe. Gør dine tekster lettere at forstå og hurtigere at læse.


Skriv godt kurser for sagsbehandlere der skriver dagsordenspunkter til direktionen
Man behøver ikke skrive dagsordener for at deltage i kurset - kurset bruger dagsordener som eksempler, men ideerne og metoderne kan bruges i andet skriftligt materiale (mails, notater m.v.). 


Skriv til nettet
Kurset henvender sig til alle, der skriver til nettet, og du får en række gode råd til, hvordan du kan gøre dine nettekster bedre.


Power Point 2007-2010
Formålet med kurset er, at sætte brugeren i stand til at udarbejde professionelt udseende præsentationer i PowerPoint.


Power point - krydderi til din præsentation
Til dig, der har brug for at opbygge præsentationer, hvor du informerer andre. Og helst på en lækker, underholdende og inspirerende måde.
Formålet med kurset er, at sætte brugeren i stand til at udarbejde professionelt udseende præsentationer i PowerPoint.


Introduktion til LibreOffice
Du tilbydes en guidet tur gennem LibreOffice (ny kontorpakke), hvor du præsenteres for mulighederne i de enkelte moduler:
·         Writer (tekstbehandling)
·         Calc (regneark)
·         Impress/Draw (præsentationsværktøj)


LibreOffice Præsentation (Impress) og tegning (Draw)
LibreOffice Impress/Draw er et grundkursus i præsentation og tegning - Impress/Draw.


fredag den 6. oktober 2017

Elsk din e-Boks (endnu højere)












https://www.e-boks.dk

Vi er alle sammen tilmeldt e-Boks, for det er obligatorisk for borgere over 15 år at modtage digital post fra myndighederne (med mindre man af forskellige årsager kan blive fritaget). Derfor kan man lige så godt få det bedste ud af løsningen.

e-Boks er et mailprogram til at sende sikre mails, og det er det samme program og samme personlige mailkonto, hvad enten man går direkte ind i e-Boks.dk eller via borger.dk eller sin netbank.

Mobiladgang
e-Boks findes også som app til Android, iOS og Windows Phone. Adgangen skal først lige aktiveres med en tilsendt kode, men derefter er der adgang med dit cpr-nr. og et selvvalgt pasord uden brug af Nem-ID. Nemt, hvis du ikke har for vane at gå rundt med det lille papkort. Pasordet skal dog indtastes på din PC's e-Boks. 

Lidt af hvert på menuen
Som mailprogram kan e-Boks langt hen ad vejen sammenlignes med f.eks. Outlook, med nogle af de samme muligheder for at ordne sine breve, som man måske bruger til sine arbejdsmails. Derfor er det værd at bruge lidt tid på at udforske e-boks dels i indbakken og dels i menuen.

Mapper og sortering
Selve indbakken i e-Boks kan indrettes med mapper til at holde lidt orden i brevmængden, og derefter kan du opsætte regler, så mail fra bestemte afsendere automatisk lægges i mapper, du har oprettet til dem. Det gør du under Arkiveringsregler i menuen.

Giv andre adgang
Det kan være praktisk eller betryggende, at andre også har adgang til ens vigtige post og dokumenter, eller at man selv kan hjælpe f.eks. ældre mennesker, der har svært ved teknologien. Adgangen kan begrænses til udvalgte mapper. Det ordnes også i menuen under Adgange.

Kommunikation og lagerplads
Over indbakken ligger nogle muligheder, som mange ikke er opmærksomme på, men som udvider mulighederne for, hvad man kan bruge e-Boks til:





Skriv ny post
Man kan som borger eller kunde selv starte at starte en dialog med en myndighed eller udvalgte virksomheder, og det er en fordel at gøre det via e-Boks, eftersom korrespondancen derved foregår via sikker mail (se mere på intra her). Desuden skal man ikke spekulere på at finde den rigtige mailadresse til det offentlige, for man klikker sig frem til rette modtager.


Upload dokument
e-Boks kan også fungere som en bankboks for kopier af vigtige dokumenter, du ellers har liggende i skuffen: fødselsattest, uddannelsesbeviser, kvitteringer eller skødet på din bolig. Det kan også være en idé at gemme billeder af dit indbo eller andet til en evt. forsikringssag. De uploadede dokumenter kan du også ordne i mapper, og du har 1 GB gratis til rådighed.

NemSMS
Det er også i e-Boks, du kan aktivere NemSMS. Det er en service til borgere, der gerne vil have hjælp til at huske frister, møder og vigtige aftaler med det offentlige på sms.

Eksempel på en NemSMS-besked kunne være:
                 >>Husk at du har en aftale på hospitalet d. 4. september kl. 10.30<<

Sikkerhed
Til os med kronisk it-sikkerhedsparanoia er der under "Hjælp" et særligt afsnit om sikkerhed og personoplysninger, der giver svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad sker der med mine dokumenter, når jeg dør?
  • Hvordan er sikkerheden i mobil adgang til e-Boks?
  • Hvordan er data opbevaret?
  • Hvordan er jeg sikret mod indsigt fra medarbejdere i e-Boks?
  • Hvordan ved jeg, at det er e-Boks, jeg har forbindelse med?


Svaret på det første spørgsmål er i øvrigt, at alle adgange til postkassen slettes – både din egen adgang og for dem, du har givet læseadgang. Dog kan man som pårørende få adgang igen, hvis man indsender en ansøgning.


fredag den 29. september 2017

Sundhed.dk - din sundhedsportal

Sundhed.dk er en fælles offentlig sundhedsportal, hvor borgere og sundhedsfaglige kan finde information om sundhed og sygdom, og hvor man som borger kan logge på og få adgang til egne sundhedsdata. 65 % af danskerne kender og bruger sundhed.dk
.
Du finder sundhed.dk her: https://www.sundhed.dk/


Du kan benytte sundhed.dk med og uden log on


Med log on kan du få overblik over dine sundhedsdata

Du logger på sundhed.dk med dit NemID for at komme ind i din Sundhedsjournal. Her kan du fx:

  • Læse journalnotater fra forløb på offentlige sygehuse i Danmark
  • Finde laboratoriesvar fra prøvetagning
  • OBS. For borgere i Region Midtjylland er det endnu ikke muligt at se svar på røntgen- og scanningsundersøgelser
  • Se en oversigt over dine besøg hos fx praktiserende læge, speciallæger og fysioterapeut siden 2003
  • Se vaccinationer fra november 2015 og frem og enkelte andre registrerede vaccinationer
  • Finde dit Medicinkort og se:
    • hvor tit og hvordan du skal tage din medicin
    • hvor mange udleveringer du har tilbage på recepter med flere udleveringer
    • anmode egen læge om receptfornyelse

  

Når du er logget ind på din personlige side, kan du desuden:

  • Privatmarkere forløb i din sygehusjournal, så dele af din sygdomshistorik ikke er synlig for sundhedsfaglige andre steder.
  • Give pårørende adgang til at læse med i din sygehusjournal og se laboratoriesvar
  • Se, hvilke sundhedsfaglige der har slået op i dine sundhedsdata under Log.




Uden log on kan du bl.a. hente oplysninger om


Find behandler


Under Find behandler kan du finde information om praktiserende læger, fysioterapeuter, speciallæger m.m.

Du kan desuden:
  •          Søge på en behandlers navn
  •          Lede efter en bestemt behandler tæt på din adresse, i din kommune eller region
  •          Præcisere din søgning med kriterier som fx køn, alder og adgangsforhold
  •          Se den forventede ventetid hos speciallæger, fysioterapeuter, m.fl.


Sundhedstilbud


På sundhed.dk finder du en liste over gratis regionale og kommunale sundhedstilbud.

Der er tilbud inden for fx kost, træning, diabetes, KOL, rygestop, stress, misbrug og patientuddannelser.


Patienthåndbogen

Patienthåndbogen indeholder flere tusinde artikler, illustrationer og videoer, så du let kan søge og finde svar på dine spørgsmål om sygdomme og sundhed.

Patienthåndbogens indhold er skrevet til dig som borger. Artiklerne er skrevet af fagfolk på baggrund af den viden, som læger og andre sundhedsfaglige handler efter i deres hverdag.

 

Fakta om sundhed.dk

Generelt

Sundhed.dk rummer godt 30.000 indholdssider/opslagsværk, 80 applikationer og henter data fra 120 datakilder.

Borgere

  • 1,6 mio. besøgte sundhed.dk i januar måned 2016.
  • 3 mio. danskere kender sundhed.dk, heraf har 1,9 mio. brugt portalen de sidste 12 måneder.
  • I løbet af 2015 loggede 1,6 mio. unikke brugere på sundhed.dk, dvs. ind på deres personlige side.
  • I 2015 havde sundhed.dk 87,3 mio. sidevisninger, svarende til 18 klik på sundhed.dk for hver borger over 15 år.
  • I 2015 var hver bruger forbi ca. 15 gange.
  • 25,3 mio. opslag i Patienthåndbogen i 2015
  • 18,7 mio. opslag i Sundhedsjournalen i 2015



Sundhedsfaglige

  • 51 % af de sundhedsfaglige kender og bruger sundhed.dk.
  • I 2015 var der 18,8 mio. visninger under den sundhedsfaglige fane på sundhed.dk, svarende til 125 sidevisninger for hver sundhedsfaglig.
  • I 2015 var der 51.400 indloggede sundhedsfaglige – svarende til, at hver tredje sundhedsfaglige loggede på mindst én gang i løbet af året.
  • Lægehåndbogen havde i 2015 i alt 11,7 mio. sidevisninger.



Vil du vide mere om sundhed.dk?

 Nyhedsbrev for borgere

Du kan tilmelde dig på sundhed.dk. og modtager en mail seks-syv gange om året, når der er nyt.

 

Facebook

Sundhed.dk er selvfølgelig også at finde på de sociale medier.






Apps med relation til sundhed.dk


 

Medicinkortet

Med denne app kan du se din aktuelle medicin, som er registeret på Fælles Medicinkort af en læge. Du kan også se dine åbne recepter, det vil sige recepter, hvor du fortsat kan få udleveret medicin på apoteket. Sammen med de åbne recepter ser du også den medicin, du allerede har fået udleveret på apotek.

Find behandler

 

Appen samler nogle af de mest brugbare informationer fra den populære funktion 'Find behandler'. Med appen kan du finde adresser og åbningstider på alle behandlere eller nærmeste behandler i forhold til hvor, du er lige nu, ringe op og overføre numre til din telefonbog. Du kan også bruge appen til at tjekke tandlægepriser og se ventetider hos speciallæger.






Patienthåndbogen

Med Patienthåndbogens app kan du søge i Patienthåndbogens over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer. Du kan gemme dine favoritartikler og dele indhold i Patienthåndbogen med andre via mail og Facebook.
Patienthåndbogen er et elektronisk opslagsværk, som ejes af Danske Regioner og de 5 regioner. Patienthåndbogen er en del af den fælles offentlige sundhedsportal www.sundhed.dk. Patienthåndbogen er ikke finansieret af reklamer og er uafhængig af kommercielle interesser.
Patienthåndbogen henvender sig primært til brugere uden sundhedsfaglige baggrund. Har du en sundhedsfaglig baggrund, kan du med fordel benytte Lægehåndbogens app.

Patienthåndbogens daglige drift styres af et sekretariat, som har til huse i Lægeforeningen.



fredag den 15. september 2017

Skyd genvej med ESDH

I har alle modtaget en invitation til at komme og høre tips og Tricks om ESDH henholdsvis den 21. eller 28. september. Mange af jer har allerede svaret, men hvis ikke du har gjort det endnu kan du stadig nå det!

Inden vi når så langt kan du dog allerede nu gå i gang med at spare tid ved at benytte nogle af - eller alle - de mange muligheder der er for at skyde genvej i ESDH!

Se listen herunder:

Genvejstaster i SBSYS
F1
SBSYS hjælpeportal
F2
Søg Delforløb
F3
Søg Erindringer
F4
Søg Dokument
F5
Opdater valgte faneblad eller sag
F6
Søg Forløb
F7
Søg Kladde
F8
Søg Sag
F9
Scannede dokumenter
F10
SBSYS i dag
F11
Dagsordenadministration
F12
Systemvedligehold (Administrator)
Shift + F2
Søg part
Shift + F4
Søg Genstand
Shift + F5
Søg Styringsreol
Shift + F6
Søg Journalark
Shift + F7
Egne kladder under redigering
Shift + F8
Favoritsager
Shift + F9
Dropfolder Kommandokø
Shift + F10
Genvejsmenu (Højreklik på lister)
Shift + F11
Søg Dagsordenspunkt
Shift + F12
Postfordeling
Ctrl + F2
Brugerindstillinger
Ctrl + F4
Luk valgte faneblad
Ctrl + F5
Mine Brugergrupper
Ctrl + F10
Aktiverer Systemets Menulinje (Filer)
Ctrl + F12
Skabelon Redigering (Skabelonadministrator)
Ctrl + D
Dagsorden (Dagsordenansvarlig)
Ctrl + N
Opret ny sag
Ctrl + P
Print
Ctrl + R
Sag hurtigsøgning
Ctrl + S
Gem sag
Alt + F4
Luk SBSYS
Alt + A (Alt + P)
Journaliser Papirdokument
Alt + F
Journaliser Fil
Alt + H
Menuen Hjælp
Alt + I
Journaliser Internt notat
Alt + J, K, L, M, R eller Q
Menuen Filer
Alt + N
Journaliser Notat
Alt + O
Opdater valgte Sag
Alt + T
Journaliser Telefonnotat
Alt + U
Menuen Funktioner
Alt + V
Menuen Vis
Ctrl + Shift + A
Marker alt (I liste)
Ctrl + Shift + P
Print Preview
Ctrl + Alt + P
Print Setup
Alt + Shift + B
Opret kladde fra skabelon
Alt + Shift + D
Opret nyt delforløb
Alt + Shift + E
Opret ny erindring
Alt + Shift + F
Opret erindring til flere
Alt + Shift + K
Kladde fra Fil
Alt + Shift + M
Send email
Alt + Shift + P
Dagsordenspunkt (Opret nyt)

vi ses den 21. eller 28. september.

Med ESDH-hilsen
Debbie, Pia KJ, Rikke F og Rikke K